I Socialenheden arbejder vi hver dag for at skabe trygge og stabile rammer for børn og unge, der har brug for ekstra støtte. En af de væsentlige indsatser i vores arbejde er at sikre, at børn og unge, der har behov for særlig støtte, får tilknyttet en fast kontaktperson. Denne indsats er forankret i Barnets lov § 32, stk. 1, nr. 3.

Hvad er en fast kontaktperson?

En fast kontaktperson er en voksen, der bliver tilknyttet barnet eller den unge med det formål at give kontinuerlig støtte, vejledning og omsorg. Det er en person, som barnet kan opbygge en tillidsfuld relation til, og som kan være en stabil faktor i deres liv. Kontaktpersonen spiller en vigtig rolle i at støtte barnet både følelsesmæssigt og praktisk i deres hverdag.

Fordele ved en fast kontaktperson

Mange børn og unge, der er i kontakt med Socialenheden, oplever utryghed, ustabilitet eller mangel på kontinuitet i deres liv. En fast kontaktperson kan gøre en markant forskel ved at tilbyde:

  1. Stabilitet: En fast kontaktperson kan skabe stabilitet i barnets liv og sikre en følelse af sikkerhed og forudsigelighed.
  2. Tillid og tryghed: Gennem en tæt og vedvarende relation kan barnet opbygge tillid til kontaktpersonen, hvilket er essentielt for barnets følelsesmæssige udvikling.
  3. Støtte og vejledning: En fast kontaktperson kan hjælpe med praktiske ting som skolearbejde, fritidsaktiviteter og daglige udfordringer samt give emotionel støtte i svære perioder.
  4. Rollemodel: En fast kontaktperson kan fungere som en positiv rollemodel og vejleder, der inspirerer og guider barnet i forhold til uddannelse, job og personlige mål.

Hvordan tildeles en kontaktperson?

Når det vurderes, at et barn eller en ung har behov for en fast kontaktperson, sker dette i samarbejde med barnet, familien og relevante fagpersoner. Processen omfatter en grundig vurdering af barnets behov, og valget af kontaktperson foretages med henblik på at finde den bedste matchning i forhold til personlighed, interesser og behov.

Socialenhedens rolle

I Socialenheden har vi et stærkt fokus på at uddanne og støtte vores kontaktpersoner, så de er bedst muligt rustet til opgaven. Vi tilbyder løbende supervision, uddannelse og faglig sparring for at sikre, at kontaktpersonerne kan yde den bedst mulige støtte til børnene og de unge. Klik her for at læse mere om Socialenhedens kontaktperson ydelser.

Afsluttende bemærkninger

En fast kontaktperson kan være den forskel, der ændrer et barns livsbane. Hos Socialenheden er vi dedikerede til at skabe de bedste vilkår for vores børn og unge, og vi er stolte af den indsats, vores kontaktpersoner yder hver dag. Hvis du vil vide mere om ordningen med fast kontaktperson, er du velkommen til at kontakte os. Sammen kan vi skabe trygge rammer og lysere fremtidsudsigter for vores børn og unge.

Vi håber, at du har fået et indblik i betydningen af en fast kontaktperson og det værdifulde arbejde, der udføres inden for rammerne af barnets lov § 32, stk. 1, nr. 3.

Lovgrundlag findes her.