Socialenheden tilbyder en støttepersonsordning/ Støtteperson til forældre i henhold til Barnets Lov § 75, der har til formål at støtte forældre i forbindelse med deres barns anbringelse uden for hjemmet. Denne ordning er skabt for at hjælpe forældre med at håndtere de udfordringer og følelser, der kan opstå, når deres barn bliver anbragt.

Formål med ordningen om støtteperson til forældre

Formålet med støttepersonsordningen er at arbejde med forældrenes accept af anbringelsen og samtidig forbedre deres forældreskab under anbringelsen. En vigtig del af vores arbejde er at styrke kontakten mellem barnet og forældrene, så barnet oplever en mindre grad af splittelse mellem forældrene og anbringelsesstedet.

Hvordan Socialenheden støtter forældre med anbragte børn

Som uvildig støtteperson hos Socialenheden lægger vi vægt på at være en betroet støtte for forældrene. Vi tilbyder en lyttende og forstående tilgang, hvor vi hjælper forældre med at navigere i det offentlige system. Dette inkluderer at give modspil, hjælpe med udredning af spørgsmål, forberede og evaluere møder samt at læse og forstå skriftligt materiale vedrørende anbringelsen.

Fordelene ved at vælge Socialenheden

Socialenheden har stor erfaring med at støtte forældre i svære perioder. Vores fokus er at sikre, at forældrene føler sig hørt og forstået, samtidig med at vi arbejder målrettet på at skabe de bedste betingelser for barnet under anbringelsen. Ved at vælge Socialenheden som støtteperson, får forældrene en dedikeret og professionel partner, der er klar til at hjælpe dem igennem hele processen.

Kontakt os for mere information

Hvis du ønsker mere information om støttepersonsordningen hos Socialenheden, eller hvis du har brug for hjælp i forbindelse med en anbringelse, er du velkommen til at kontakte os. Vi står klar til at hjælpe dig med at finde den rette løsning for dig og dit barn.

Multikulturelle støttepersoner på over 28 sprog

Hos Socialenheden forstår vi vigtigheden af kulturel forståelse og kommunikation på modersmålet i en støttepersonsordning. Derfor tilbyder vi multikulturelle støttepersoner, der behersker over 28 forskellige sprog. Dette betyder, at der ikke er behov for en tolk, da vores støttepersoner kan kommunikere direkte med borgeren på deres modersmål.

Vores multikulturelle støttepersoner har ikke kun sproglige kompetencer, men også en solid baggrund inden for det sociale område. Dette sikrer, at de forstår både kulturelle nuancer og de specifikke behov, der kan opstå i forbindelse med anbringelse. Denne tilgang gør det muligt for os at yde en mere effektiv og tryg støtte til forældre, hvilket kan forbedre samarbejdet mellem forældrene, anbringelsesstedet og de involverede myndigheder.

Kontakt os i dag – Helt uforpligtende

Er du forælder eller en repræsentant fra en kommune og vil høre mere om støtteperson til forældre med anbragte børn, kan du kontakte os døgnet rundt på telefon nummer: +45 70 60 54 02 eller ved at skrive til os på info@socialenheden.dk
Vores dygtige juridiske og socialfaglige medarbejdere rådgiver dig gerne – naturligvis helt uforpligtende og gratis.

Lovgrundlag vedr. støttepersonsordning, jf. barnets lov § 75 finder du her